برخی از تجهیزات و لوازم ایمنی کار در ارتفاع :
لنیارد : طناب یا تسمه ای است که به منظور ایجاد ارتباط بین عامل کار در ارتفاع با نقطه یا طناب تکیه گاه یا سازه ثابت با کمترین ایجاد مزاحمت مورد استفاده قرار میگیرد.
کمربند ایمنی : وسیله ای است از جنس الیاف طبیعی یا مصنوعی با ترکیبات پلیمری که ناحیه کمر را میپوشاند.
حمایل بند کامل بدن (هارنس ): پوششی است از جنس الیاف با ترکیبات پلیمری و مقاوم که عموما از انتهای بالای ران تا روی سطح کتف را پوشانده و توسط قلابهایی که به روی آن متصل است، فرد را به سایر تجهیزات سامانه های کار در ارتفاع وصل میکند.
قلاب قفل شونده ( کارابین ): ابزاری است حلقه ای شکل که برای اتصال اجزاء سامانه های کار در ارتفاع به یکدیگر، مورد استـــفاده قرار میگیرد و به دو شکل پیچی یا قفل خودکار، ایمن میگردد.
شوک گیر : ابزاری است که در روش های ایمن انجام کار در ارتفاع، به منظور کاهش اثر نیروی ضربه حاصل از سقوط، مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع طناب : تکیه گاهی، عملیات، ایمنی، دینامیکی، نیمه استاتیک، پشتیبان طناب تکیه گاهی
پشتیبان طناب تکیه گاهی : طنابی است انعطاف پذیر که از یک سمت به تکیه گاه ایمن متصل گردیده و به منظور حفاظت و محدود سازی فرد در برابر سقوط عمل میکند.
طناب عملیات : طنابی از نوع تکیه گاهی است که برای حالت معلق، موقعیت گیری و محدودسازی فرد در عملیات صعود و فرود مورد استفاده قرار میگیرد.
طناب ایمنی : طنابی از نوع تکیه گاهی است که در زمان سرخوردن عامل کار در ارتفاع، از دست دادن موقعیت اولیه وی عمل نموده و فرد را در حین سقوط متوقف مینماید.
طناب دینامیک : طنابی است با خاصیت کشسانی که برای جذب شوک ناشی از سقوط و به حداقل رساندن نیروی برخورد مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع نردبان : یک طرفه قابل حمل، دو طرفه، ثابت، ریلی، ثابت سقفی ( پله مرغی )، کشویی،
طنابی داربست : ساختاری است موقتی، که برای ایجاد یک یا چند جایگاه کار به منظور حفظ و نگهداری کارگران و مصالح در ارتفاع و فراهم نمودن دسترسی کارگران به تراز بالاتر، مورد استفاده قرار میگیرد و به انواع ثابت، متحرک، دیوارکوب، معلق و نردبانی تقسیم میشود.
اجزاء داربست : پایه، کفشک، تیر، دستک، اتصالات یا بست ها، راه دسترسی، کف پوش سکو، پاخور، تیر میانی حفاظتی، تیر بالایی حفاظتی، بالشتک،
صفحه پایه بالشتک : صفحه ای است از جنس چوب، فلز و یا بتن که برای گسترش بار وارده از لوله پایه یا کفشک به زمین مورد استفاده قرار میگیرد.
راه دسترسی : برای رسیدن ایمن عامل کار در ارتفاع کار به تراز مربوطه مورد استفاده قرار میگیرد.
مهار: قطعه ای است که به صورت مایل و افقی در ترازهای مختلف بر روی داربست نصب گردیده و به عنوان باربر عمل میکند.
بادبند : قطعه ای است که در طول، عرض یا ارتفاع ( عمودی یا مورب ) برای جلوگیری از حرکت جانبی در داربست نصب میگردد.
بالابر سیار : ماشین سیاری است که برای انتقال افراد برای کار در ارتفاع، از داخل سکو ( محفظه ایمن ) استفاده میشود با این دید که افراد میتوانند در یک موقعیت دسترسی خاص به داخل سکو سوار یا پیاده شوند و به دو گروه اصلی زیر تقسیم میشوند :
گروه الف : بالابر سیاری که تصویر عمودی مرکز ثقل بار همواره داخل خط واژگونی است.
گروه ب : بالابر سیاری که تصویر عمودی مرکز ثقل بار ممکن است خارج از خط واژگونی باشد.
و براساس نوع حرکت به سه گروه زیر تقسیم میشوند:
نوع اول : بالابر سیاری که حرکت آن فقط در موقعیت ترافیکی مجاز است.
نوع دوم : بالابر سیاری که در زمان بالا بودن سکو میتواند حرکت نماید و بالابر از مکانی بر روی شاسی کنترل میشود.
نوع سوم : بالابر سیاری که در زمان بالا بودن سکو میتواند حرکت نماید و بالابر از درون سکو کنترل میشود.
ضریب ایمنی : نسبتی است که از تقسیم حداکثر نیروی وارده به سازه که میتواند سازه در برابر شکست یا تخریب مقاومت نموده به نیروی وارده ناشی در زمان بهره برداری که به همان عضو وارد میگردد. این ضریب هرگز نباید (کمتر از 4/2) باشد.
استانداردهای کار در ارتفاع بر اساس استانداردهای( 92A ANSI و BSEN 280):
حد بار کاری : حداکثر باری است که توســط بخشی از تجهیزات در وضعیت مشخص شده توسط شرکت ســازنده، مجاز به بهره برداری و استفاده از دستگاه یا تجهیزات است.
بار کاری ایمن(SWL) :حداکثر حمل بار در شرایط ایمن که برای بخشی از تجهیزات، در وضعیت های مشخص در نظر گرفته میشود.